Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

De grote voojaarsschoonmaak: hoe maak je je PVC-vloer schoon?

De dagen worden weer langer en de temperatuur kruipt langzaam maar zeker omhoog. De zomer staat om de hoek! Daarnaast zijn we gelukkig nog steeds af van de coronamaatregelen en mogen we na twee jaar weer sociaal zijn. Maar, het huis heeft wel een grondige schoonmaakbeurt nodig voordat je vrienden langskomen voor dinnerparty’s. In deze blog gaan we dieper in op het schoonmaakproces van onze PVC-vloer. We geven ook tips voor een langer behoud van jouw vloer.

1. Regelmatig onderhoud

Een PVC-vloer is gemakkelijk schoon te maken en gaat lang mee mits goed onderhouden. Dit hoeft gelukkig niet veel tijd te kosten. Zorg ervoor dat je vlekken niet te lang laat zitten. Maak een doekje nat met wat warm water en verwijder ze op simpele wijze. Zo zorg je dat zich niet te veel vuil verzamelt.  

2. Stofzuigen tegen vuil en zand

De eerste stap om je vloer schoon te krijgen is door hem te stofzuigen. Hiermee verwijder je niet alleen stof, wat ongunstig kan zijn voor de gezondheid, maar ook vuil en zand wat op de lange termijn je PVC kan beschadigen ondanks de sterke beschermlaag. Stofzuig zeker eens in de twee weken, maar een keer per week is natuurlijk optimaal.

3. Dweilen: niet te nat en zonder zeep 

Op jouw vloer wordt geleefd. Dat is goed, maar dat betekent ook dat het vies wordt. Een kop koffie die omgaat, de hond die met zijn modderpoten naar binnenrent. Af ten toe dweilen kan daarom niet kwaad. Let wel:

  • Dweil de vloer alleen met lauw tot warm water. Kokend water is niet geschikt voor de vloer en koud water maakt niet voldoende schoon.
  • Zorg dat de dweil niet te nat is. Wring hem uit zodat hij goed vochtig is. 
  • Mocht je producten willen gebruiken, gebruik dan alleen zeepvrije producten. Zeep kan vlekken geven of zelfs de beschermlaag en antislipslaag van het PVC beschadigen. Laat de allesreiniger dus staan en gebruik liever een klein beetje schoonmaakazijn of een speciaal reinigingsproduct gemaakt voor PVC-vloeren.

Wil je meer weten over het onderhoud of schoonmaken van je PVC-vloer? Wij vertellen je graag meer! Stuur ons een email op info@klikpvc.nl of bel ons op 085-07111 19.