5 Redenen om voor een PVC-vloer te kiezen

Je hebt de lente in je bol en dat is niet gek. Het is namelijk psychologisch bewezen dat het licht van de lente en zomer een positief effect heeft op ons welzijn. Het is dan ook geen verrassing dat Nederlanders na die natte en donkere wintermaanden massaal naar buiten gaan om de eerste zonnestralen op te vangen. Maar wat als je nu de lente je huis in zou kunnen halen? Hieronder geven wij je verschillende stylingtips om dat lichte, fijne effect in huis te creëren. 

Licht, licht, licht 

Zoals gezegd speelt licht een centrale factor in ons geluk. Er zijn verschillende manieren om het licht naar binnen te halen. Bekijk ten eerste hoe jouw appartement verlicht wordt gedurende de dag. Waar zie jij de zonnestralen binnenkomen in de ochtend, middag en avond? Overweeg om de opstelling van je meubilair aan te passen aan de stand van de zon. De grote ontbijt- en eettafel dichter bij het raam en je werktafel in het middaglicht. Werken in het licht vergroot bovendien je concentratie. Objecten die de lichtinval tegenhouden kun je verplaatsen of weghalen.

Kies de juiste vloer 

Een vloer is enorm bepalend voor de sfeer van je huis of appartement. Niet alleen het type vloer, maar ook de kleur speelt een grote rol. Een lichtere vloer doet al gauw wonderen en laat je kamer veel ruimer ogen dan het in werkelijkheid is. De beschikbare ruimte en hoogte van je muren spelen hierbij natuurlijk ook een rol: heb je lage muren? Overweeg dan vooral voor die lichtere vloer te gaan. Een donkere vloer kan al gauw een zwaardere sfeer neerzetten en dat is nu juist wat je wilt voorkomen.

Mocht je nu toch voor een klassieke, donkere vloer gaan, overweeg dan om deze te accentueren met een groot lichtgekleurd kleed (misschien niet geschikt voor hondenbaasjes!).

Gordijnen, planten en andere accessoires 

Het lentegevoel is gelukkig ook goed te bereiken door te spelen met andere accessoires. Denk hierbij aan witte of crèmekleurige kussentjes op de bank of en grote, abstracte kunstwerken aan de muur. Een voor de hand liggende manier is om een paar planten aan te schaffen. Zo haal je letterlijk de natuur naar binnen! En heb je wel eens naar je gordijnen gekeken? Zware, stoffen gordijnen kunnen de sfeer in een ruimte bepalen. Lichte, linnen gordijnen kunnen een prachtig effect creëren, vooral met openstaande ramen of deuren. 

Ontvang je graag meer stylingtips of ideeën voor je vloer of de rest van het huis? Wij vertellen je graag meer! Stuur ons een email op info@klikpvc.nl of bel ons op 085-07111 19.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.