Bohemian Design voor de creatieveling

In deze designreeks verkennen we verschillende woonstijlen die je kunnen inspireren voor de inrichting van je huis. Met deze blog gaan we in op het warme en gezellige Bohemian design. Voor de speelse en creatieve geest kan deze woonstijl een uitstekende keuze zijn. Als je ervan houdt om te experimenteren met verschillende stoffen, materialen en kleuren en voor onconventionele combinaties niet terugdeinst, lees dan verder. Uiteraard vertellen we je ook welke vloer daarbij past.

Wat is Bohemien design? 

In de vorige blog bespraken we het Scandinavische design waarmee je met rustige kleuren en natuurlijke ontwerpen een gevoel van eenvoud en rust bereikt. Dit kun je hier teruglezen (LINK). Bohemian design staat aan de andere kant van het ontwerpspectrum.

Karakter en vintage

Karakter en diepgang zijn kenmerkend voor het Bohemian interieur. Dit wordt bereikt door te spelen met kleur en materiaal, maar ook door items te kiezen met een bepaalde herkomst en verhaal. Vintage voorwerpen bijvoorbeeld (zowel groot meubilair als kleinere accessoires) waar duidelijk aan te zien is dat ze gebruikt zijn, zijn welkom. De oude klok van je grootmoeder of kast van je vader passen hier dus goed bij. Mocht je geen items met een verhaal vinden, dan kun je zelfs nieuwe items een ‘vintage look’ geven door het hout zo te schuren en te verven dat het lijkt alsof ze al een tijd meegaan. 

De grens over: inspiratie van ver

Het Bohemian design haalt graag inspiratie van verre culturen. Denk aan Afrikaanse en Arabische culturen, maar ook creaties van inheemse volkeren in Amerika worden gewaardeerd. Door deze invloeden te mengen, haal je vanzelf verschillende natuurmaterialen in huis. Op de grond een rotanmand en een grote terracotta plantenpot. Aan de wand een gevlochten wandstuk, een opgehangen Perzisch kleed en grote Spaanse schalen. 

Kleur

Het Bohemian design wordt vaak geassocieerd met een eclectische mix van kleuren, maar dit hoeft niet zo te zijn. Bohemian wordt vaak in een zin genoemd met de ‘Ibiza-stijl’, een stijl waar de kleur wit bijvoorbeeld juist centraal staat. Je kunt ervoor kiezen om met verschillende kleuren te experimenteren, maar je kunt ook gaan voor harmonieuze kleurencombinaties (bijvoorbeeld zacht geel, okergeel, zacht oranje en wit). 

Welke vloer past bij een Bohemian design? 

Zoals gezegd wil je met een Bohemian woonstijl karakter het huis binnenhalen. Dit doe je het beste met hout. Gelukkig verkopen we bij klikPVC genoeg vloeren van PVC en laminaat met een hout look, waardoor het niet van echt hout te onderscheiden is. Daarnaast is PVC en laminaat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.  

Als je gaat voor een inrichting met meerdere kleuren, is aan te raden voor een lichtere, of zelfs witte vloer te gaan. Denk bijvoorbeeld aan onze klik-PVC  Quick-Step Alpha Medium Katoen Eik Wit  voor dat Ibiza-gevoel. 

Wat echter ook goed werkt bij een Bohemian stijl is een visgraatvloer, zowel te verkrijgen in laminaat als klik-PVC. Met onze Eiken Naturel Licht Visgraat Licht Bruin is een prachtig natuurlijk effect te bereiken dat goed met verschillende kleuren te combineren is. Kortom, genoeg opties om dat warme Bohemian effect mee te bereiken. 

Voel je je geïnspireerd en kies je voor het creatieve bohemien design? Wij kunnen je helpen met het kiezen van de juiste vloer, gemaakt van PVC of laminaat. Heb je nog vragen? Stuur ons een email op info@klikpvc.nl of bel ons op 085-07111 19. We helpen je graag verder.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.