Een laminaat vloer kopen? Lees dit eerst!

We heten dan wel klikpvc.nl, maar ons assortiment is breder dan alleen PVC. Mocht je geïnteresseerd zijn in laminaat vloeren, dan ben je ook bij ons aan het juiste adres. Laminaat zorgt al decennialang voor woonplezier en is daarom nog steeds een succes. In deze blog geven we je een introductie over laminaatvloeren: wat is laminaat, hoe wordt het gelegd, hoe wordt het onderhouden en wat zijn de voordelen?

Wat is laminaat? 

Laminaat is een type vloerbedekking die bestaat uit verschillende gelijmde lagen van zowel kunststof als hout. De bovenste en onderste kunststoflagen zijn verstevigd om de tussenlagen te beschermen, waarbij de bovenste slijtbestendig is gemaakt. Onder deze slijtlaag zit de decorlaag van bedrukt papier die de laminaatvloer haar kenmerkende uiterlijk geeft. Dan zit tussen de decor- en onderlaag de dikste laag die gemaakt is van samengedrukte houtvezels.  

Afhankelijk van het type laminaat zit er nog een beschermende krasbestendige laag op. Onze Quick Step laminaat vloeren met Scratch Guard-technologie zijn bijvoorbeeld tot tien keer beter beschermd tegen krassen dan de vloeren zonder Scratch Guard-technologie. 

Hoe wordt laminaat gelegd? 

De eerste laminaatvloeren moesten worden verlijmd worden en geklemd, daarom werd het bijna uitsluitend door de vakman gelegd. Sinds de jaren 90 wordt laminaat echter, net zoals klik-PVC, eenvoudig in elkaar geklikt. Net als klik-PVC wordt laminaat ‘zwevend’ gelegd: het hoeft niet gelijmd te worden, maar heeft daarom wel een ondervloer nodig. Klik hier (https://klikpvc.nl/product/ondervloer-pf-alu-foam-pe-15m%C2%B2-laminaat/) voor onze makkelijke Quick Step ondervloeren. Dan is het verder belangrijk om het laminaat 24-72 uur te geven om te acclimatiseren aan de temperatuur van de kamer waar het gelegd zal worden. 

Onderhouden 

Een laminaatvloer op de juiste manier onderhouden draagt bij aan de duurzaamheid van je vloer. Gelukkig is dit eenvoudig, hoewel er wel een paar zaken zijn waar je op moeten letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je geen agressieve huishoudmiddelen, allesreiniger of groene zeep gebruikt, hiervan wordt je laminaat dof. Gebruik liever een laminaatreiniger of een beetje schoonmaakazijn in koud water. Let op dat je niet te veel water gebruikt: het hout kan vochtig worden en kromtrekken. 

Is je laminaat onverhoopt toch dof geworden, meng dan water met een scheutje ammoniak en gebruik een vochtige doek om je laminaat weer op te poetsen. 

Wat zijn de voordelen van een laminaat vloer? 

  • Laminaat is kleurvast. Dit betekent dat het niet verkleurd in de zon of als er meubels op staan. 
  • Laminaat is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden
  • Er bestaan enorm veel variaties in kleuren en vormen 
  • Laminaat is eenvoudig zelf te zeggen door het kliksysteem
  • Laminaat gaat lang mee
  • Op de lange termijn de beste prijs- kwaliteitverhouding

Ben je eruit en ga je voor een laminaat vloer van klikPVC? Of heb je nog vragen? Stuur ons een email op info@klikpvc.nl of bel ons op 085-07111 19. We helpen je graag verder.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.