Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Alles wat je wilt weten over PVC en vloerverwarming

Met de huidige energiecrisis is het belangrijker dan ooit goed na te denken over je energieverbruik. Steeds meer experts zoals groene energieleveranciers raden aan om te investeren in vloerverwarming, omdat dit een energiebesparende manier van verwarmen is. Daarmee help je niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee. We leggen je in deze blog uit wat vloerverwarming is en waarom PVC de geschikte vloer is. 

Hoe werkt vloerverwarming? 

Waarschijnlijk wordt je huis nu verwarmd door een aantal radiatoren die op verschillende plekken in het huis geplaatst zijn. Radiatoren verwarmen bij de bron waarbij de warme lucht naar boven opstijgt, waardoor veel warmte verloren gaat.

Bij vloerverwarming worden er kleine buizen onder de vloer gelegd waar verwarmd water doorheen stroomt. Deze buizen worden onder de gehele vloer gelegd waardoor de verwarming gelijkmatig is en je met een relatief lage temperatuur de ruimte kan verwarmen. 

Het kan best prijzig zijn om je vloer deels te verwijderen om vloerverwarming aan te leggen, daarom is het verstandig om gelijktijdig met een verhuizing of verbouwing de vloerverwarming aan te pakken.  

Wat voor vloer is geschikt voor vloerverwarming? 

Om tot een kostenbesparend resultaat te komen en de investering eruit te halen is het van belang een warmtegeleidende vloer te kiezen. 

PVC is bij uitstek geschikt voor vloerverwarming. Het is gemaakt van warmtegeleidend materiaal en bovendien dun waardoor het een lagere warmteweerstand heeft dan bijvoorbeeld laminaat. Laminaat en parket isoleren bijvoorbeeld en dat is niet efficiënt. Een ander voordeel is dat een PVC-vloer geen ondervloer nodig heeft. Dit scheelt in werk en natuurlijk kosten. 

Fijn om te weten: zowel zwevende als verlijmde PVC-vloeren kunnen gebruik worden in combinatie met vloerverwarming. 

Nog een keer de voordelen van een vloerverwarming op een rij: 

  1. Je bespaart energiekosten 
  2. Je vermindert je CO2-afdruk en draagt zo bij aan een groenere wereld
  3. Je vermindert de kans op het gas-gerelateerde ongelukken 
  4. Door het ontbreken van radiatoren of een gaskachel hou je meer ruimte over. 
  5. Door voor een PVC-vloer te kiezen, kies je voor een langdurig houdbare, goed schoon te maken vloer die nauwelijks van echt hout of beton te onderscheiden is.

Ben je eruit en ga je voor een PVC-vloer van klikPVC? Of heb je nog vragen? Stuur ons een email op info@klikpvc.nl of bel ons op 085-07111 19. We helpen je graag verder.