Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Keuzestress? Laat je leiden door design!

Een huis verbouwen of renoveren kan spannend en leuk zijn, maar ook intimiderend. Zelfs als je al weet wat je mooi vindt, bijvoorbeeld een donkere visgraatvloer, kan je nog overvallen worden door keuzestress zodra je bij een vloerspecialist binnenstapt. Dat is niet gek, want bepaalde kleuren, vormen en patronen passen nu eenmaal beter bij elkaar en leveren een mooier plaatje op. Je wilt het dus goed doen en bovendien iets kiezen wat bij je past. Maar hoe voorkom je dat je huis een bijeengeraapt zooitje wordt? In deze blog geven we je een aantal tips. 

Leren van design 

Als het aankomt op het ontwerpen van je huis en kiezen van een vloer hoef je gelukkig het wiel niet opnieuw uit te vinden. Er zijn vele ontwerpers en design-aficionados die je voorgingen. Zij bedachten ontwerpen en combinaties die nu gebundeld zijn in bepaalde woonstijlen, die weer onderscheiden kunnen worden door kenmerkende kleuren, vormen en texturen. Elke woonstijl straalt daardoor een eigen sfeer uit die je wel of niet mooi kunt vinden. Er bestaan vele interieurstijlen, van de volgende heb je waarschijnlijk al eens gehoord: 

  • Scandinavisch
  • Bohemian  
  • Mid-century modern 
  • Minimalistisch
  • Landelijk of countryside

De komende tijd zullen we met blogs inzoomen op deze stijlen, je uitleggen wat ze precies inhouden en wat voor vloer erbij hoort.  

Doe wat goed voelt 

Als het aankomt op de inrichting van je huis is het onderbuikgevoel belangrijk. Iets mag dan wel hip of ‘in’ zijn, maar is het wel iets waar jij je op je gemak bij voelt? Vergeet niet dat veel designtrends volgend jaar weer ‘uit’ kunnen zijn. Stijl blijft persoonlijk, daarom moet je vooral iets kiezen waar jíj gelukkig van wordt en wat aansluit op jouw levensstijl (heb je bijvoorbeeld kinderen of loop je graag op blote voeten door het huis?). Denk goed na voordat je een vloer kiest, die ligt tenslotte overal en gebruik je elke dag. 

Mood board: afkijken en zelf maken 

‘Mood boards’, dat is toch iets voor designers? Dat klopt, maar binnen een handomdraai kun jij er ook mee werken. Wat je nodig hebt is een groot vel papier, plakband en wat designtijdschriften (of waar je je inspiratie ook vandaan wilt halen). Knip allerlei plaatjes uit waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Dit kan een lamp zijn, een stukje vloer, of een bepaalde kleur. Schuif de knipsels Plak ze naast elkaar op het papier. 

Werk je liever digitaal? Dan heb je tenslotte toegang tot een onbeperkt aantal foto’s om je te laten inspireren. Download de app Pinterest, hier kun je met gemak een online mood board mee aanmaken en die van andere gebruikers bekijken (en áfkijken).

Schakel de expert in

Bij klikpvc.nl weten we alles van vloeren. Dit betekent dat we je ook kunnen adviseren over design-gerelateerde vragen of de inrichting van je huis, mocht je het nog niet zeker weten. Ben je eruit en kies je voor een PVC-vloer? Of heb je andere vragen? Stuur ons een email op info@klikpvc.nl of bel ons op 085-07111 19. We helpen je graag verder.