Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Kan ik zelf mijn vloer leggen?

Ga je zelf aan de slag als klusser of laat je het beter aan een vakman over? Voor sommigen klinkt het als een nachtmerrie, voor anderen is het een diep gekoesterde wens: zelf je huis verbouwen en je vloer leggen. Bij KlikPVC verkopen we verschillende vloeren die je eenvoudig zelf kunt leggen.

Om te voorkomen dat je wordt opgegeven voor Help, mijn man (of vrouw!) is klusser! geven we je hieronder een overzicht van onze vloeren en leggen uit hoe gemakkelijk deze te leggen zijn. 

PVC: klik vs gelijmd 

PVC is een relatief nieuwe vloer waarvan de vele voordelen in deze blog (LINK) beschreven zijn. Er bestaan twee soorten PVC: klik- en plak-PVC. Ze zijn van hetzelfde sterke kunststof gemaakt, dus verschil in kwaliteit is er niet. Het verschil zit in hoe de vloer gelegd wordt: klik-PVC kun je makkelijk zelf leggen door het eenvoudige kliksysteem. Je klikt de verschillende stroken simpelweg in elkaar. Je hebt een stevige ondervloer nodig die ervoor zorgt dat het goed blijft liggen. Deze hoeft echter niet geëgaliseerd te worden, zoals wel het geval is bij plak-PVC. Let wel: klik-PVC moet na ontvangst 48 uur acclimatiseren in het nieuwe huis voordat het gelegd mag worden.

Plak-PVC wordt direct gelijmd op je vloer en is daarom lastiger zelf te leggen, ook omdat de ondergrond goed geëgaliseerd moet zijn. We raden deze optie aan als je al wat ervaring hebt met doe-het-zelven. 

  1. Warmte doorlatend

Misschien niet iets waar je gelijk aan denkt, maar toch erg belangrijk: de warmte van je vloer. Heb je kinderen of loop je graag op sokken door het huis? Dan is een koude vloer niet ideaal. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor een vloerverwarming, wat een efficiënte en esthetische manier om het huis verwarmen. PVC heeft de unieke eigenschap om zich aan temperaturen aan te passen en is daarom bij uitstek geschikt voor een huishouden met kinderen en/of vloerverwarming.

  1. Geluiddempend

We zijn steeds vaker op zoek naar geluiddempende vloeren. Vooral als je in de stad woont waar geluidsoverlast vaak voorkomt. Ook zijn we meer gaan thuiswerken waardoor we behoefte hebben aan stille werkkamers. In tegenstelling tot een houten of tegenvloer heeft een PVC-vloer uitstekende geluidsabsorberende kwaliteiten en is daarom erg geschikt.

 

  1. Vele betaalbare designs mogelijk

Meer dan ooit zijn we bezig ons huis zo stijlvol mogelijk in te richten. Een vloer is een onmisbaar onderdeel van een designwaardig huis. En voor welk design je ook kiest: KlikPVC heeft een breed aanbod van kleuren, patronen, materialen en legwijzes. Het is dus een prachtig alternatief voor echte houten of betonvloer. Voor ieder wat wils!

 

Ben je eruit en kies je voor een PVC-vloer? Of heb je nog meer vragen? Stuur ons een email op info@klikpvc.nl of bel ons op 085-07111 19.